salam. erm. saje nak update resepi2 je rini.
resepi2 yg simple2 mybe.
bkn ap pon. saje jd collection sndiri ltk lam blog lah sng.
heh :D
so nak ltk rsepi kuah yong tau fu. versi dlu2.
so laen skit la kot. kot.
bahan-bahan :
kaki ayam *potong kuku,cuci bersih* -biasa ckp kat pcik jual tu,nak kaki aym 2rm-
2 kerek nisan
asam jawa *amek air dia*
cili boh
tepung jagung
air secukup nya
garam skit
*gula kalo ase nak mnis lg*
step2 dia :
1. rebus kaki ayam. then lps dah siap,amek air rebusan dia je.
2. msukkan nisan + cili boh + air asam rmas asam jawa
3. msuk garam sket. kicap sket *nak bagi ad wrne gelap2 sket*. ~~pandai2 la ejas rase tu mne kurg mne lebih. :D : D
4. msukkan air bancuhan tepung jagung nk bg pekat.
4. msukkan air bancuhan tepung jagung nk bg pekat.
5. kacau2 until dah mdidih n pekat. siap.
6. blh tabur kacang kisar + bijan goreng. makan dgn fishcake,fishball, segala jns bola-bola api , kangkung, telur puyuh, dan lain2 yg best tu.
ni yg aq pnye. ad crab stick ngan bbola2 je. simple. sbb ni je ad la peti. wkakaka ^__^
k...baiiii ;)
No comments:
Post a Comment